Oktober 2017

Wat is er allemaal te doen in de parochies, dekenaten en kloosters in Limburg? Aanvullingen zijn altijd welkom: persdienst@bisdom-roermond.nl

Zondag 1 oktober

Dierenzegening in Sittard

Vanwege het aanstaande feest van de heilige Franciscus (Werelddierendag) worden om 12.00 uur op het veldje naast de H. Hartkerk in Sittard (Geldersestraat) de aanwezige dieren (en hun baasjes) gezegend.

Gebedsuur voor roepingen

In de parochiekerk van Merkelbeek wordt het maandelijkse gebedsuur voor roepingen gehouden, ditmaal onder leiding van pater Thomas Felder f.s.o.. Hij is de internationale Verantwoordelijke van de Priestergemeenschap van de geestelijke familie Het Werk. Meer info: https://www.rkactiviteiten.nl/index.php?id=33163&title=Gebedsuur_voor_roepingen_Merkelbeek

Dinsdag 3 oktober

Lezing over abortus

Elk jaar worden er 30.000 kinderen geaborteerd. Waarom laten veouwen dit doen en welke alternatieven zijn er? Hierover spreken Rudger Schimel en Marieke Al van de Prolife-beweging Stirezo in bezinningshuis Regina Carmeli in Sittard tussen 13.45 uur en 16.00 uur. Meer info: regina.carmeli@carmeldcj.nl

Zaterdag 7 oktober

Fakkeltocht in Roermond

Voor de 31e achtereenvolgende keer trekt in Roermond de jaarlijkse fakkelbidtocht van de kathedraal naar het Mariabedevaartsoord Kapel In 't Zand. Meer info >>

Zondag 8 oktober

5e Dag van de Kerkmuziek

het weekeinde van de Limbursge Koordagen (6/ t/m 8 oktober) wordt op zondag 8 oktober in Roermond tevens de vijfde Dag van de Kerkmuziek gehouden. Deze begint zondagmiddag om 14.00 uur in de Caroluskapel en wordt afgesloten in de kathedraal. Er is een orgelworkshop door Jean-Pierre Steijvers en een workshop gregoriaans door Cyriel Tonnaer. Tijdens deze middag wordt ook ‘Jubelt voor God’ gepresenteerd, een verzameling psalmen van Ad Voesten. Kamerkoor ‘Contrast’ zal er medewerking aan verlenen. Ook het mooiste werk van de Heerlense organist en componist Jan Seevens wordt die middag gepresenteerd wordt, door ‘Capella sine nomine’ onder leiding van Jo Louppen. De Dag van de Kerkmuziek wordt afgesloten met een gezongen vesperdienst om 17.00 uur in de kathedraal, met gezangen uit beide genoemde bundels die op deze middag gepresenteerd worden. Bij deze gezongen vesperdienst zal bisschop Mgr. Frans Wiertz voor de laatste keer als bisschop van Roermond bij de Gregoriusvereniging aanwezig zijn. Voor die gelegenheid is een mooi afscheidslied geschreven. Alle informatie en de mogelijkheid aan te melden, is te vinden op de website van de St.-Gregoriusvereniging.

Maandag 16 oktober

Lezing over 100 jaar Fatima in Stramproy

Vrijdag 13 oktober is het precies 100 jaar geleden dat in Fatima het zonnewonder plaatsvond. Pastoor-deken F. Spooren uit Valkenswaard vertelt op maandagavond 16 oktober over de verschijningen en de boodschap van de engel en van Maria in Fatima. Is deze boodschap van de engel en Maria nog actueel? De lezing begint op maandag 16 oktober om 20.00 uur in de voormalige sacristie - ‘t Österke - van de Willibrorduskerk in Stramproy. Voorafgaand is om 18.30 uur aanbidding van het Allerheiligste met aansluitend om 19.00 uur de H. Mis in de kerk.
Woensdag 25 oktober

Info-avond Katholieke Charismatische Vernieuwing

De Katholieke Charismatische Verniewing (KCV) is één van de nieuwere bewegingen binnen de katholieke Kerk. Om 19.30 uur houdt deze beweging een informatieavond in Baarlo. Meer informatie: 077-7501637.

Vrijdag 27 oktober

Augustinuslezing door oud-minister Ernst Hirsch Ballin

'God in de stad'. Zo luidt die titel van de Augustinuslezing 2017, die wordt uitgersproken door oud-minister Ernst Hirsch Ballin. De Stad van God is een belangrijk werk van Sint Augustinus. Maar is God nog in de stad te vinden? Op het oog lijkt het van niet. Maar steden zijn ook altijd broedplaatsen van vernieuwing geweest. Als God aanwezig is in de ontmoeting met de medemens, kan Hij in de stad niet ver weg zijn. Ernst Hirsch Ballin laat tijdens de lezing zijn gedachten hierover gaan. De Augustinuslezing wordt gehouden in Abdij Rolduc in Kerkrade. Aanvang: 14.30 uur. Aanmelden vóór 20 oktober via www.stichtingleverolduc.nl