Juni 2018

Zondag 24 juni

Parochiefeest in Overhoven

Na het slagen van het parochiefeest vorig jaar in het kader van het 85-jarig jubileum van de H. Hartkerk, wordt er ook dit jaar een parochiefeest gehouden in de Sittardse wijk Overhoven. De dag begint om 10.30 uur met een feestelijke eucharistieviering in de H. Hartkerk, Geldersestraat 37. Deze viering is tevens de dankviering van de communicanten en wordt opgeluisterd door een groot gelegenheidskoor. Aansluitend is iedereen welkom om in het nabijgelegen zalencentrum Oos Kaar waar een feestelijke middag wordt georganiseerd door de Stichting Wijkfeesten Overhoven.

Viering 50 jaar parochiekerk Obbicht

De H. Willibrorduskerk in Obbicht viert dit jaar het 50-jarig bestaan. Met name deze zondag wordt dit gevierd met de parochiegemeenschap. Uiteraard zijn ook andere belangstellenden van harte welkom. Om 10.00 uur is er een feestelijke H. Mis met medewerking van Windkracht 5, fluit- en tambourkorps St. Willibrordus en het Gemengd Kerkelijk Zangkoor. Aansluitend is er een gezellig samenzijn voor alle kerkgangers in en rond het kerkgebouw met gratis koffie en vlaai. In de kerk is er tevens een presentatie en expositie van diverse parochiële werkgroepen en een presentatie van het Ecrevissecomité over 'Glaskunst langs de Maas'.

Zaterdag 30 juni

Mgr. Schravenwandeling rond Lottum

De Stichting Pelgrimswegen & Voetpaden organiseert samen met de Mgr. Schravenstichting een wandeling vanuit Lottum naar twee pelgrimsoorden: de gedachteniskapel van mgr. Frans Schraven en de Lourdesgrot in Tienray. Frans Schraven (1873), groeide op in Broekhuizenvors, vertrok als missionaris naar China en werd in 1937 met acht anderen vermoord door het Japanse leger, vanwege zijn weigering om ‘troostmeisjes’ ter beschikking te stellen. Onlangs is in Rome het proces tot zaligverklaring ingezet. Om 10.30 uur is het vertrek vanaf de Markt in Lottum. Na de 12 kilometer heen, volgen nog 8 kilomter terug naar Lottum met aankomsttijd rond 17.00 uur. Lottum, Broekhuizenvorst, Swolgen en Tienray liggen aan buslijn 88 Venlo-Venray (uurdienst) waardoor Lottum gemakkelijk bereikbaar is met openbaar vervoer, maar waardoor de wandeling ook ingekort kan worden tot 6, 8 of 12 km. Opgeven is niet nodig en deelname is gratis. Meer info: www.spvlimburg.nl en www.mgrschraven.nl