Augustus 2018

Maandag 6 tot en met vrijdag 10 augustus

Zomerretraite in Steyl

In de zomer staat de natuur volop in bloei en is er leven in overvloed. Wij mensen vormen een onderdeel van de natuur, zijn zelf ook natuur. Ook wij kunnen bloeien en het leven volop in ons laten stromen. We hoeven alleen maar tijd te nemen om rust te vinden en op adem te komen. Dat kan in deze retraite. Dan neem je tijd voor jezelf en je vertraagt je levenstempo. In die vertraging kan helder worden hoe je leven eruit ziet, wat belangrijk voor je is en wat je anders zou willen. Meditaties vormen de belangrijkste 'voertuigen' van deze retraite en deze vormen een belangrijke sleutel om bij jezelf te komen en vanuit het contact met je bron helderheid te scheppen en nieuwe groei mogelijk te maken. Meer weten >>
Dinsdag 7 augustus

Orgelconcert in Caroluskapel Roermond

In de Caroluskapel aan de Roermondse Swalmerstraat 100 verzorgt organist Mathias Havinga om 20.00 uur een orgelconcert. Entree: 10,-.

Woensdag 15 augustus

Hoogfeest van Maria Tenhemelopneming

Vanwege het hoogfeest van Maria Tenhemelopneming zijn de bisdomkantoren vandaag gesloten.
In de Onze-Lieve-Vrouwe-Munsterkerk in Roermond wordt vandaag een Mariale Dag gehouden. Deze start om 10.15 uur met rozenkransgebed. Om 11.00 uur is er een plechtige eucharistieviering met zegeningf van de zelf meegebrachte 'kroedwösj', om 13.30 uur wederom Rozenkransgebed en samenzang. De dag wordt om 15.00 uur afgesloten met een gezongen Mariavespers, aansluitend lof en zegen met het Allerheiligste.
Bij de Lourdesgrot in de parochiekerk van Tienray is vandaag om 19.30 uur Rozenkransgebed en om 20.00 uur een eucharistieviering met aansluitend lichtprocessie.
Bij de Lourdesgrot op de Cauberg in Valkenburg aan de Geul is om 15.00 uur een plechtige ziekenzegening met wijding van de 'kroedwösj' en aansluitend H. Mis.
Bij de kapel van Leenhof in Schaesberg (Landgraaf) wordt de 'kroedwösj' gezegend tijdens de H. Mis die daar wordt gehouden om 19.00 uur.
De traditie om Kroedwusj te verzamelen en op deze dag te zegen is al heel oud. Volgens de traditie beschermen deze kruidenboeketten tegen tal van vormen van onheil, waaronder blikseminslag.

Zondag 19 augustus

Marialof met processie en ziekenzegening in Tienray

Om 15.00 uur wordt bij de Lourdesgrot in de parochiekerk van Tienray een plechtig Marialof gehouden. Aansluitend Sacramentsprocessie en ziekenzegening. Vocale medewerking verleent het Gemengd Koor Tienray.